Safe Future oktatóképzés Zaragózában, Spanyolországban

Június 25 és 27 között Zaragózában került sor a SAFE FUTURE IN MOBILITY projekt oktatóképzésére, melyet az Erasmus+ támogat.

A háromnapos rendezvény ideje alatt a Mobility City és az Educatrafic közlekedésbiztonsági szervezetek telephelyén, valamint az IMASCONO irodáiban tájékoztató szemináriumokat tartottak a reprezentatív partnerszervezetek és az egyes országokból kiválasztott oktatók.

Az együttműködésben lévő intézményeknek emellett lehetőségük nyílt arra, hogy megbeszéljék a következő lépéseket, amelyeket az elkészített oktatási anyagok iskolai környezetben való terjesztése érdekében meg kell tenni, tájékoztatva és felszerelve a tanárokat a SAFE FUTURE program keretében kidolgozott szükséges anyagokkal és eszközökkel.

Mivel az oktatóképzés harmadik napja a megbeszéléseket hozta előtérbe, ezért a találkozó első két napjában oktatóink tájékoztató és bemutató eseményeken vehettek részt:

Első nap oktatóink kezdésként a zaragozai közlekedési főigazgatóság aktív programjaira nyerhettek belátást, ami főként a fiatalok közlekedésbiztonsági képzésére irányul. Ezt követően a Mobility City projektjeiről, célkitűzéseiről és tevékenységeiről tudtak meg többet, mint jó gyakorlatok, valamint a Mobility Museumot is meglátogatták.

Második nap az Educatraficot látogatták meg. Résztvevőink megtudhatták azt, hogy mit tartalmaznak az itt tartott középiskolás közlekedésbiztonsági képzéseink. A közlekedésbiztonsági alkalmak célja a gyakorlati segédeszközök biztosítása, tudatosság növelése és balesetcsökkentés.