Vizuális történetmesélési képzés eredménye az eSAT képregény

eSAT projektünk célközönsége a 18-24 év közötti fiatalokat jelenti. Romániából és Bulgáriából 9 fiatal érkezett, Szlovákiából és Magyarországról pedig 8 önkéntest toboroztunk. Ennek érdekében úgy kellett átadni az Európai Ifjúsági Stratégiát, hogy számukra ez érdekes és figyelemfelkeltő legyen. Ezzel a céllal 4 nemzetközi önkéntes csapat vet részt a projektben, akik megtanultak a vizuális történetmesélés alapjait.

A vizuális történetmesélési képzések az ifjúsági munkások által közvetített eseményeken keresztül a fiatal önkénteseket narratív készségekkel ruházták fel, melynek a gyümölcse a képregény lett, amely az ifjúsági stratégia elemeit jeleníti meg és négy történetet tartalmaz. A négy történet a stratégia 3 cselekvési területet, a Bevonást, az Összekapcsolást és a Felhatalmazást mutatja be. Negyedik témaként, melyet az önkéntesek maguk választottak, a Mentális Egészség és Jóllét jelenik meg.  Ők írtak a történeteket és ők segítenek népszerűsíteni a képregényt társaik között annak érdekében, hogy a fiatalok megismerjék az EU ifjúság stratégiájának lényegét és a stratégia által nyújtott lehetőségeket.

A képregény, melyet önkénteseink saját meglátásaik szerint készítettek a négy partner nyelvére lesz lefordítva (bolgár, magyar, román és szlovák) és angolra, mint nemzetközi nyelv. A képregény elérhető online, valamint fizikai formátumban, emellett a telefonos applikáción is mind Android, mind IOS operációs rendszeren letölthető.