Pályázati felhívás a 2019. augusztus 5-11. között sorra kerülő 4. Csángóföldi Nyári Egyetemen való részvételre

A Partiumi Michiel de Ruyter Tudományos Társaság, a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége, a Z Generációért Alapítvány valamint a Partiumi Ifjúságért és Hallgatókért Egyesület közös pályázatot hirdet a 4. Csángóföldi Nyári Egyetemen való részvételre, melyre Romániában, a Bákó megyei Kosteleken kerül sor 2019. augusztus 5-11. között.

A 4. Csángóföldi Nyári Egyetem az előző évihez hasonlóan egy olyan hat napos találkozó lesz, melyre a Kárpát-medence minden régiójából várjuk a jelentkezőket. A nyári egyetemek felépítését követve szekcióülések, előadások, ifjúsági kerek-asztal beszélgetések, szabadidős és kulturális programok képezik a rendezvény programpontjait.

Idei rendezvényünk a Menjek vagy maradjak? alcímet viseli és a kárpát-medencei fiatalság gazdasági migrációjára keresi a válaszokat, vizsgálja a kialakult helyzetet és kutatja az ellenintézkedések lehetőségeit, valamint azt vizsgálja, hogy az itthoni gyerekvállalás mennyire tud kivándorlást megállító tényezőként hatni.

Az idei rendezvény főbb, nem szakmai témakörei, programpontjai:

Természetjárás, esztenázás, gyógynövénygyűjtés, népi gyógymódok kipróbálása, csángó táncház, csángó népdaltanulás a helyi zenészektől és sok más hasznos program.

Jelentkezni a Jelentkezés menü alatt, vagy ITT lehet, a Jelentkezési űrlap kitöltésével.

Jelentkezési határidő: június 30, éjfél.

A jelentkezések elbírálása július 10-ig történik meg, ezen a napon értesítünk ki mindenkit a jelentkezésének elbírálásról. Ezt követően további hasznos információkkal látjuk el a sikeresen pályázókat.

További információ a csnyekostelek@gmail.com címen igényelhető.

Fontos információk:

A programon való részvétel díja 10.000 Forint vagy 140 Lej, melyet a kiválasztott résztvevőknek az eredményhirdetés után kell befizetni.

 

Utazás

Az utazást mindenki egyénileg kell megoldja. Akik vonattal érkeznek az állomásról a program helyszínére való szállításukról gondoskodunk.

 

Szállás, ellátás

Szállást és napi háromszori étkeztetést a szervezők térítésmentesen biztosítanak.

Szeretnénk felhívni a jelentkezők figyelmét arra, hogy Kosteleken és környékén nincsenek szállodák, kollégiumok, így az elszállásolás követni fogja Kostelek vadregényes jellegét. Szálláshellyé átalakított csűrökben fogunk aludni 5-6-10 ágyas szobákban. Ágyneműt nem tudunk biztosítani. A településen több hegyi patak fut keresztül így a fürdőszobák száma végtelen. A fázósabbak természetesen használhatják a két fürdőszobánk valamelyikét.

A reggelit, ebédet, vacsorát helyiek készítik számunkra a helyi szokásoknak megfelelően.

A speciális ételérzékenységgel vagy nehezen alkalmazkodó ízlésvilággal rendelkező résztvevőinknek az étkezést egyénileg kell megoldaniuk.

Ízelítőül egy korábbi rendezvény rövid hangulatvideója:

https://www.youtube.com/watch?v=nmP5mc91ERY