Az Európai Ifjúsági Stratégia Átadása Új Megközelítésben (eSAT)

Az Európai Ifjúsági Stratégia Átadása Új Megközelítésben (eSAT) című projektünk az Európai Bizottság Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökségének (EACEA) Erasmus+ programja finanszírozásával jött létre. eSAT nevű projektünk célja, hogy az EU ifjúsági stratégiáját érthető és érdekes módon juttassa el a fiatalokhoz. A stratégia arra ösztönzi a fiatalokat, hogy kezükbe vegyék saját életük irányítását és járuljanak hozzá a társadalom pozitív változásaihoz. Alapot és eszközöket biztosít ahhoz, hogy a fiatalok elkerülhessék a társadalmi kirekesztést, szegénységet és részesüljenek az uniós oktatási, foglalkoztatási vagy képzési lehetőségekből.

Ennek érdekében projektünk fő elemei és tevékenységei önkéntesképzést, képregény készítést, nyílt eseményeken és kontrolált csoportos előadásokon való népszerűsítést tartalmaz. Egyik fő hatása projektünknek nem csak a fiatalokat érinti, hanem a tudományos oldalt is. Csapatunk egyik frontembere, Daniel Vankov felmérései, kutatásai és elemzései által 2 tudományos publikációt várunk, mely a döntéshozók számára segítségként szolgálhat az Európai Ifjúsági Stratégia eredményeinek szemléltetésében.

eSAT nevű projektünk négy ambiciózus szervezet közös vállalkozása révén jöhetett létre: a romániai Klebelsberg Kuno Egyesület (AKK) koordinálja közösen a bulgáriai Narodno Chitalishte Svetal Den 2009 (NCSD) egyesülettel, a magyarországi Z Generációért Alapítvánnyal (ZGA) és a szlovákiai Tandem, n.o fejlesztő és képző nonprofit szervezettel.

Projektünktől azt várjuk, hogy segít a fiataloknak aktív, tudatos állampolgárrá válni, megismerni és kihasználni lehetőségeiket az EU oktatási, foglalkoztatási vagy képzési rendszerében, így kerülve el az őket fenyegető modern kori szegénységet és társadalmi kirekesztést.

Tevékenységeink: